Обшук: що СБУ вилучила в депутата Камінь-Каширської районної ради

18 Червня 2021, 12:09
СБУ провела обшук 1019
СБУ провела обшук

У своїх діях щодо обшуку спецпризначенці керувалися ухвалою, виданою Печерським районним судом Києва. 

Про це інформує сайт газети Полісся.

У документі зазначено, що обшуки стосуються справи щодо організації незаконного збройного формування та теракту на 112 каналі (м. Київ), що стався в липні 2019 року. 

Досудове розслідування тоді встановило, що обстріл приміщення телеканалу нібито зорганізував колишній нардеп Семен Семенченко, котрий нині перебуває в СІЗО. Як відомо, останній був командиром добровольчого батальйону «Донбас», у якому у 2014 році служив бійцем Богдан Пташник.

Як повідомив “Поліссю” ветеран АТО, перед візитом працівників СБУ його вдома не було. Він якраз повертався з Києва, де проходило чергове судове засідання щодо справи Семена Семенченка. 

Однак, на момент перебування Богдана у Луцьку люди у формі повідомили чоловікові про заходи обшуку.

«Коли я прибув до свого дому, приблизно п’ятнадцятеро спецпризначенців чекали мене біля подвір’я мого будинку. Пред’явивши санкцію, почали проводити процесуальні дії. В результаті вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, електронні носії інформації та усі без винятку документи. Крім того, удома зберігалися два стартові пістолети з холостими набоями. Їх також забрали», — розповів Богдан Пташник.

За словами депутата, працівники СБУ шукали у нього справжню бойову зброю. Втім він поки що проходить у справі як свідок. Повідомив Богдан Пташник журналістам районки і те, що йому вручили повістку про виклик на допит у столичне відомство Служби безпеки України.

Мова про затримання не йшла. Однак, як зазначив Богдан Пташник, його військових побратимів спочатку теж викликали як свідків, а потім вони опинялися у статусі підозрюваних. 

Утім, як запевнив Богдан, він не має підстав і наміру уникати спілкування зі слідством, а тому вже цього тижня у супроводі свого адвоката прибуде на допит у СБУ столиці України.

Читайте також:  У депутата Камінь-Каширської районної ради СБУ провела обшук

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром