У Білорусі прокоментували заяву Лукашенка щодо закриття кордонів

13 Липня 2021, 09:00
Кордон з Білоруссю 1115
Кордон з Білоруссю

Очільник МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що для бізнесу, туризму та переміщення громадян перешкод немає.

Про це повідомляє повідомляє «БЕЛТА», — пише УНІАН.

«Те, що було сказано, що ми закриваємо кордону, означає, що з урахуванням тих подій, які мали місце останніми днями, я маю на увазі те, що було показано по телебаченню останнім часом, зі зброєю, з організацією терористичних актів, анархістами і так далі, все це змушує нас пильніше дивитися на охорону наших кордонів. Тому закриття кордонів не означає, що існують якісь перешкоди для бізнесу, для туризму або для переміщення звичайних громадян», — заявив він.

Макей пояснив, що насправді мова йде про «протидію організованій злочинності».

«Але те, що стосується протидії організованій злочинності, спроб організувати тут терористичні акти, — тут ми будемо вживати найжорсткіших заходів», - додав він.

2 липня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що доручив прикордонникам «повністю перекрити» кордон з Україною через нібито контрабанду зброї.

Водночас, Міністерство закордонних справ України та Державна прикордонна служба не підтвердили закриття кордону із Білоруссю.

3 липня Державна прикордонна служба України заявила, що у пропускних операціях на кордоні з Білоруссю не спостерігається жодних ознак, які б свідчили про перекриття кордону.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром