У Любешівській лікарні ледве спромоглися виплатити зарплату медперсоналу

15 Липня 2021, 17:08
Медицині району істотно бракує фінансування 2526
Медицині району істотно бракує фінансування

Медицині Камінь-Каширського району істотно бракує фінансування.

Не найкращі часи настали для установ охорони здоров’я вторинної ланки медицини, що діють на теренах усієї Волині. Брак фінансування галузі може спричинити незворотні зміни у структурі та статусі окремих медзакладів.  Про це пише сайт Полісся.

Так, зокрема, у Маневицькій лікарні вже фіксують заборгованість заробітної плати. Завдячуючи власному спецфондові, заледве спромоглися виплатити її медперсоналу в Любешівській багатопрофільній лікарні та Камінь-Каширській ЦРЛ. 

За прогнозами фахівців, у недалекій перспективі через дефіцит коштів деякі лікувальні заклади можуть обмежити надання населенню окремих видів послуг.

Як повідомляють директори вище згаданих лікарень, Національна служба здоров’я України раніше фінансувала їх за «коронавірусним» пакетом, однак уже в травні ці надходження зменшилися, а подекуди припинилися зовсім. 

Але загалом нестача коштів виникла через те, що НСЗУ фінансувала районні медзаклади за показниками минулого року, коли, як відомо, із початком пандемії у лікарнях фактично не було пацієнтів із соматичними захворюваннями, тож обсяги надання послуг, не пов’язаних із COVID-19, фактично зменшились.

До прикладу, у Любешівській лікарні, за словами її керівника Богдана Іваніва, змін у структурі закладу охорони здоров’я надалі не уникнути. Окремі відділення доведеться закрити, а отже працівників скоротити. 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024