На Любешівщині ліквідують стихійне сміттєзвалище за 150 тисяч гривень

22 Липня 2021, 16:10
Комісія з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 1000
Комісія з питань екології, раціонального використання природних ресурсів

Комісія з питань екології, раціонального використання природних ресурсів підтримала клопотання громад про виділення коштів на природоохоронні заходи.

Про це повідомляють у пресслужбі Волинської обласної ради.

Як зазначив голова екологічної комісії Юрій Ройко, громади, які претендують на фінансування з обласного природоохоронного фонду, обґрунтували свої потреби, виготовили проєктно-кошторисну документацію та експертні висновки, а також мають сесійні рішення про співфінансування.

Зокрема, Шацька селищна звернулася з проханням відкоригувати затверджений перелік природоохоронних заходів, оскільки виникла нагальна потреба заміни паливного котла у дитсадку №1 "Росинка". Шацький селищний голова Сергій Карпук повідомив, що система опалення понад 30 років не оновлювалася, а заклад відвідує дві сотні дітей. Тому виділені раніше 400 тисяч гривень доцільно спрямувати саме на ці потреби.

Читайте також: В Шацькій лікарні працюватимуть молоді лікарі: хто і звідки

Любешівська селищна рада має намір ліквідувати стихійне сміттєзвалище поблизу полігону твердих побутових відходів. Відтак, надіслала клопотання про виділення 105 тис. грн з обласного природоохоронного фонду. Співфінансування місцевого бюджету - 45 тис. грн. У результаті від побутового сміття буде очищено 1,5 га площі.

Про фінансування ремонту трьох меліоративних каналів клопочеться

Камінь-Каширська міська рада. Кошторис робіт - майже 280 тисяч гривень. Міською радою виготовлений робочий проект і гарантовано 84 тисячі грн спвфінансування.

Члени Комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів підтримали клопотання громад. Управлінню екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації рекомендовано внести зміни до Регіональної програми «Екологія 2016-2022» та виділити кошти з обласного природоохоронного фонду на фінансування вказаних проєктів.

Читайте також:  У Шацькій громаді виявили незаконну торгівлю рибою

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39