На Любешівщині побувала Волинська експедиція

26 Липня 2021, 10:56
Волинська експедиція в Любешеві 781
Волинська експедиція в Любешеві

Учасники Волинської експедиції познайомилися з архітектурними пам'ятками та іншими цікавинками Любешева, а також здійснили водну прогулянку до унікального поліського села Сваловичі.

25 липня Волинська експедиція провела один із найочікуваніших своїх маршрутів «Любешів – Сваловичі». Цього разу поїздка була найдальшою та найчисельнішою: зібралося 20 учасників і учасниць.

Знайомство зі старовинним поліським містечком Любешів розпочалося з розповіді місцевого краєзнавця та відомого далеко за межами краю майстра мініатюри Валентина Поліщука про одне з найуспішніших господарств громади ДП «Любешівагроліс». Побували учасники експедиції на давньому польському цвинтарі та дізналися від екскурсовода історію появи на ньому пам’ятного знака з іменами загиблих місцевих поляків під час Другої світової війни.

Будинок колишньої монастирської школи, у якій навчався Тадеуш Костюшко, костел і келії монастиря капуцинів XVIII століття, старовинний селищний парк, руїни та барокова  брама садиби графів Вишневецьких-Чарнецьких та інші цікавинки містечка подивилися вони у ході екскурсії, яка тривала близько двох годин.

Читайте також: В'їзна брама зниклої садиби в Любешеві

А далі на експедицію чекала водна мандрівка на катерах озером Люб'язь та річкою Прип'ять до унікального поліського села Сваловичі.

Читайте також: Цнотлива природа, села-привиди та кінець світу: мандрівники досліджували хащі Полісся

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром