Судитимуть злочинців, які на Любешівщині викрали обладнання з телефонних станцій

31 Липня 2021, 11:01
Речі, за допомогою яких злочинці викрадали обладнання 727
Речі, за допомогою яких злочинці викрадали обладнання

Оголосили підозри учасникам злочинної групи, які вчинили крадіжку на понад 4 мільйони гривень.

30 липня слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили учасникам злочинної групи, які на Волині викрадали обладнання з телефонних станцій, про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та 3 ст. 360 (Умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі) Кримінального кодексу України. Про це інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Усім учасникам групи обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Кримінальне провадження з обвинувальним актом скерують до суду. 

Нагадаємо,  у  березні-квітні 2021 року на території Ратнівської та Любешівської громад зловмисники демонтували та викрали струни багаторазового координатного з’єднання, які виконували функції телефонного зв’язку для майже тисячі абонентів. Сума завданих матеріальних збитків становила понад 4 мільйони гривень. 

Співробітники управління карного розшуку оперативно встановили, що це скоїли мешканці Полтавської, Миколаївської та Дніпропетровської області. 

Для вчинення своїх протиправних дій вони використовували заздалегідь приготовлені інструменти та легковий автомобіль, у салоні якого правоохоронці  тоді виявили та вилучили рації, відмички, рукавички, мобільні телефони, біноклі, електроінструменти та інші речі й знаряддя, що могли використовуватися під час крадіжок. 

Ці громадяни причетні також до вчинення аналогічних злочинів і в інших регіонах країни.

 

Читайте також: У мешканки Люб'язя шахрайки видурили золоті сережки та гроші

 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024