Мультфільми про історію українських сіл: підлітки на Волині працюють над створенням анімації

10 Серпня 2021, 12:43
Підлітки на Волині працюють над створенням анімації 787
Підлітки на Волині працюють над створенням анімації

Підлітки з Волині створюють мультики про історію чотирьох сіл (Забороль, Княгининок, Жидичин і Боголюби), які нещодавно приєднались до Луцької територіальної громади, повідомляє Суспільне.

З дітьми над створенням мультфільмів працюють аніматор Леонід Тивонюк та художниця Мар’я Гвоздєва-Тивонюк.

ЯК СТВОРЮЮТЬ МУЛЬТИКИ?

Учасники анімаційної майстерні діляться на команди, кожна з яких отримує завдання створити декілька відео на декілька секунд. Спочатку з пластиліну вони ліплять фон для мультфільму, декорації, а потім самих героїв. Кожну секунду діти знімають по 12 кадрів. Щоб зняти відео на дві секунди, варто зробити 24 кадри.

Кожну рухому деталь потрібно переміщувати в усіх кадрах на 1-2 міліметри. Це доволі складно, але ми з цим впорались, – каже учасник анімаційної майстерні Григорій Панасюк.

Після того як діти знімуть усі кадри для мультфільму, їх змонтують та додадуть туди звук.

Леонід Тивонюк зазначає, що перед початком створення мультфільму, діти та наставники досліджували історію, легенди, різні перекази чотирьох сіл і тільки після цього опановували технічну частину створення мультиків.

Наприклад, у селі Боголюби за основу мультфільму взяли легенду про походження назви села. Ніби у пана, який їхав через село, зламалася карета – відлетіло колесо. Місцеві жителі допомогли його відремонтувати, нагодували та напоїли мандрівника. І він сказав, що тут живуть добрі люди і їх Бог любить. Від цього і пішла назва села.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром