Платники податків Волині успішно опановують електронний формат звітування

10 Серпня 2021, 16:11
Електронний формат зітування 411
Електронний формат зітування

Кількість поданих фізичними особами електронних звітів до податкової служби на Волині за підсумками семи місяців 2021 року склала 87%.

На кінець минулого року за посередництвом Електронного кабінету звітували понад 70% платників податків - фізичних осіб. Про це Бізнес.Район повідомив Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

«Такий вагомий ріст переконує, що електронний формат спілкування з ДПС поступово здобуває нових прихильників навіть серед найбільш консервативних прибічників паперового діловодства. Очевидно, що взаємодія в електронному форматі – більш зручна та менш витратна для тих, хто цінує час», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Враховуючи законодавчі вимоги до громадян, котрі з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року подаватимуть одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, у податковій службі Волині нагадують про необхідність отримати електронний цифровий підпис.

Сформувати електронний цифровий підпис можна в будь-якого надавача довірчих послуг. Потім – зареєструватися в Електронному кабінеті. Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках так званої податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті

Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працюватиме щосереди з 10.00 до 12.00.

«Одноразова добровільна декларація подається виключно в електронній формі особисто декларантом. Це законодавча вимога. Запрошуємо волинян скористатися правом на цивілізовану легалізацію активів, які були приховані від оподаткування. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів», підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: Волинські податківці обговорили норми одноразового добровільного декларування

Довідково: 

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024