В Україні всіх користувачів мобільного зв'язку переведуть на «контракт»

16 Серпня 2021, 09:00
Готують законопроєкт щодо мобільних телефонів 634
Готують законопроєкт щодо мобільних телефонів

Готують законопроєкт, який міцно «прив'яже» номери мобільних телефонів до імен їхніх власників. Автори законопроєкту вважають, що це допоможе боротися з численними шахраями, які орудують у мережі.

Про це у Фейсбуці повідомляють представники Комітету цифрової трансформації.

Для того, щоб людина отримала номер мобільного телефону, вона зобов'язана буде укласти договір з постачальником послуг зв'язку, тобто з мобільним оператором. 

 

У разі укладення такого договору номер мобільного телефону вже не буде анонімним, а буде "прив'язаний" до конкретної людини.

Цей законопроєкт забезпечить стовідсоткову ідентифікацію усіх власників номерів мобільних телефонів. У парламентському комітеті цифрової трансформації, який працює над цим законопроєктом, вважають, що він стане серйозною перешкодою на шляху шахраїв, які нині широко використовують мобільний зв'язок у своїх діяннях.

«Законопроєктом передбачається, що кінцевий користувач зобов'язаний здійснити ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг в порядку, встановленому правилами надання і отримання послуг», — повідомляють розробники законопроєкту.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024