Любешівчан закликають вшанувати пам’ять полеглих захисників, які загинули за Україну

27 Серпня 2021, 16:31
День пам’яті захисників України 987
День пам’яті захисників України

29 серпня 2021 року (неділя)  – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Жителів Любешівської громади закликають 29 серпня о 10:00 спинитися та вшанувати загиблих захисників хвилиною мовчання.

«Де б ви не були – на центральних площах чи на кладовищах, під час роботи чи подорожі – рекомендуємо за можливості припинити будь-які роботи, зупинити транспортні засоби на узбіччі (дотримуючись безпеки поводження на дорозі), дотриматися режиму мовчання в ефірі теле- та радіоканалів, під час стріму на онлайн- платформах, щоб віддати данину тим, хто загинув за Україну, та висловити підтримку їхнім сім’ях, рідним та побратимам», – йдеться у дописі на сайті Любешівської селищної ради.

НАГОЛОШУЮТЬ, ЩО 29 СЕРПНЯ (НЕДІЛЯ) ПО ВСІЙ УКРАЇНІ ОБМЕЖЕНО ПРОВЕДЕННЯ  РОЗВАЖАЛЬНИХ ЗАХОДІВ.

У цей день біля адміністративних будівель органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій, у військових частинах буде приспущено Державний Прапор України.

Довідково. День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами, сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024