У Любешеві перевізника оштрафували на 85 тисяч гривень

28 Серпня 2021, 13:03
Незконне перевезення тютюнових виробів.Фото ілюстративне 3231
Незконне перевезення тютюнових виробів.Фото ілюстративне

Водія вантажного автомобіля судили й оштрафували за незаконне перевезення тютюнових виробів.

На днях Любешівський районний суд розглянув  справу про притягнення  до кримінальної відповідальності водія вантажівки Едуарда Д. Про це Район.Любешів дізнався з вироку суду від 25 серпня.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений, ідеться у вироку, розповів, що в листопаді 2020 року їхав з Литви в Україну вантажним автомобілем «Volvo», перевозячи рибу. Перед білоруським пунктом пропуску через державний кордон до нього підійшов незнайомий чоловік і запропонував за плату перевезти цигарки, пообіцявши, що ніяких проблем на українській митниці не буде. На території між білоруською та українською митницями незнайомі люди завантажили картонні ящики з цигарками у вантажний автомобіль Едуарда. Зі слів цих людей він зрозумів, що тютюнові вироби невідомого походження, оскільки його попередили, що ліпше їх  не палити.

Під час проходження митного контролю на посту «Дольськ» митники в Едуардовому автомобілі цигарки виявили та вилучили. 

Суд визнав перевізника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.204 КК України, й оштрафував на 85 тисяч гривень.

Речові докази (280 ящиків тютюнових виробів марки «Фест» і 399 ящиків марки «Credo»), які перевозив Едуард, підлягають конфіскації та знищенню.

Читайте такожСудили мотоцикліста, який у Цирі наїхав на неповнолітнього пішохода

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024