Судили любешівського прокурора, який «кришував» нелегальну автозаправку

09 Вересня 2021, 16:20
Нелегальна автозаправка 2476
Нелегальна автозаправка

На Волині судили начальника прокуратури, який за 50-100 літрів пального в місяць, обіцяв посприяти у забезпечення роботи підпільної автозаправної станції.

Такий вирок ухвалив Ратнівський районний суд у Волинській області.

Начальник Любешівського відділу Маневицької місцевої прокуратури у лютому 2019 року познайомився із чоловіком, який планував налагодити незаконний «бізнес» з продажу паливно-мастильних матеріалів. З цією метою він вирішив відкрити автозаправну станцію на території селища Любешів. Посадовець пообіцяв новому знайомому посприяти в організації «бізнесу», використовуючи свої службові зв'язки. За свої «послуги» прокурор попросив у чоловіка 50-100 літрів дизельного пального щомісяця. 

17 липня 2019 року начальник Любешівського відділу Маневицької місцевої прокуратури отримав від чоловіка талонів на дизельне пальне об'ємом 100 літрів на суму 2,99 тисячі гривень за вплив на начальника Любешівського відділення поліції та начальника Любешівської державної податкової інспекції, які уповноважені виявляти автозаправні станції, що працюють без відповідних ліцензій. Наступного разу прокурор отримав талонів на дизельне пальне об'ємом 100 літрів вже 19 серпня 2019 року. Після цього протиправну діяльність «бізнесменів» припинили правоохоронці.

У суді обвинувачений не визнав своєї вини, та пояснив, що надавав знайомому юридичні консультації, за що той «віддячував» йому пальним. Окрім того, прокурор, який в цьому судовому провадженні був у статусі обвинуваченого, заявив, що його спровокували на вчинення правопорушення. На його думку, під час розслідування були порушені правила підслідності, відтак, всі докази у справі слід визнати недопустимими.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 КК України, призначивши йому покарання штраф, у розмірі 34 тисяч гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024