У Луцьку громади Волині обговорили земельні питання

16 Вересня 2021, 10:58
У Луцьку громади Волині обговорили земельні питання 407
У Луцьку громади Волині обговорили земельні питання

У Центрі надання адміністративних послуг у Луцьку 15 вересня Волинське регіональне відділення Асоціації міст України спільно із запрошеним експертом, директором Волинської регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» Олександром Семенюком провели практичну сесію з питань застосування вимог чинного законодавства у сфері управління земельними ресурсами

Про це Район.Луцьк інформує Волинське РВ АМУ.

Тема сесії: «Дерегуляція у сфері землеустрою, усунення корупційних ризиків в управлінні земельними ресурсами, передача земель за межами населених пунктів до комунальної власності громад. Проведення аукціонів з продажу та передачі в користування земельних ділянок через електронну торгову систему».

Тематика зустрічі – вузько спеціалізована, у ній узяли участь міські, селищні та сільські голови, профільні заступники міських, селищних та сільських голів, профільні спеціалісти територіальних громад, інші зацікавлені особи.

Виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар'яна Конончук підкреслила, що подібні практикуми за підтримки АМУ відбуваються у всіх областях України. 

Під час заходу обговорювалися, зокрема, положення Закону 1423-IX «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», прийнятого 28 квітня 2021 року та Закону 1444-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони», ухваленого 18 травня 2021 року.

Консультант з бюджетних питань Волинського РВ АМУ, заслужений економіст України Василь Гром озвучив питання, які пов'язані з легалізацією використання земельних ресурсів та взаємовідносинах з бюджетами територіальних громад (земельний податок на доходи фізичних осіб).

Також обговорили способи приваблення інвестора у громади, актуальні та гострі питання інвентаризації земель, розвиток ягідництва тощо.

Читайте такожПрацівників освіти запрошують на онлайн-навчання

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром