На Любешівщині виявили мутований штам «Дельта» коронавірусу

28 Вересня 2021, 15:12
Волинь – у списку регіонів, де найінтенсивніше інфікуються коронавірусом 1365
Волинь – у списку регіонів, де найінтенсивніше інфікуються коронавірусом

Волинська область належить до одного з регіонів, де ріст захворюваності на коронавірус відбувається найшвидше. За останній тиждень ріст становить 39% (зареєстрували 1129 випадків проти 811).

Про це повідомляє головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, інформує ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

За її словами, на високому рівні захворюваність дітей – 112 випадків за тиждень (10% від усіх зареєстрованих), що пов’язано з початком навчального року.

Найбільше занепокоєння викликає захворюваність у Луцькій територіальній громаді, де тижневий приріст захворюваності становить 55%, та потребує впровадження заходів, направлених на стабілізацію та локалізацію епідемічної ситуації.

Вона наголосила, що епідемічна ситуація стрімко погіршується. Станом на сьогодні область перебуває в «жовтій» зоні епіднебезпеки на підставі перевищення кількості нових випадків на 100 тис. населення (188 при рекомендованому 75 на 100 тис. населення) та перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків (13% проти 4% рекомендованих для зеленої зони).

Показники навантаження на медичну систему не перевищені, однак мають тенденцію до зростання: рівень госпіталізації становить 36,5% (при нормативному 50%), показник динаміки рівня госпіталізації - 23%. Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що становить на сьогодні 45% (при нормативному 65%). Це свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області. Понад 98% госпіталізованих із COVID-19 – це невакциновані особи.

На епідпроцес в області впливає циркуляція мутованого штаму «Дельта» коронавірусу. З 22 досліджень на виявлення мутацій вірусу SARS-CoV-2, проведених за останні дні, всі мають позитивний результат. Серед них мешканці м.Луцька, колишніх Локачинського, Луцького, Горохівського, Любешівського, Маневицького районів.

«Серед хворих – дитина віком два роки та дорослі особи віком від 18 до 69 років. Історія подорожі у хворих за межі області відсутня, що свідчить про місцевий шлях передачі», – розповіла головна державна лікарка області.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024