Суд виправдав любешівчанина, якого єгері затримали біля Ветел з мертвою козулею

14 Жовтня 2021, 12:16
Дика козуля 2329
Дика козуля

Чоловіка притягували до відповідальності за порушення правил полювання та незаконне добування тварин.

Любешівський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності за незаконне добування дикої тварини. Про це Район.Любешів дізнався з постанови суду від 6 жовтня.

Відповідно до протоколу, який склав головний районний мисливствознавець, у серпні 2021 року цей громадянин біля села Ветли, на території водно-болотних угідь, що належать Любешівському УТМР, ніс мертву дику козулю, чим порушив частину 2 статті  85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

У судовому засіданні затриманий своєї вини не визнав, пояснивши, що труп козулі вони з товаришем знайшли в канаві та несли на дорогу, щоб викликати поліцію. Коли несли, їх і затримали єгері.

Заслухавши пояснення затриманого та його захисника, дослідивши матеріали справи, суд зазначив, що документи, долучені до протоколу про адміністративне правопорушення, за відсутності інших доказів, переконливо не свідчать про вину  затриманого,  у матеріалах справи відсутні письмові пояснення осіб, які були в час та на місці можливого вчинення правопорушення,  відсутні і матеріали фото- та відеофіксації обставин та схеми конкретного місця вчинення правопорушення, зовнішнього вигляду тварини, місця вилучення зброї та набоїв.

Не був складений відповідно до вимог закону і протокол про адміністративне правопорушення. 

Підсумовуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що вина затриманого  не доведена, а тому постановив провадження в цій справі закрити у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Читайте також: Суд зобов’язав підприємця повернути Любешівському технічному коледжу майно на понад 400 тисяч гривень

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024