У сусідів: помер настоятель парафій Нових Червищ та Рудки Червинської

19 Жовтня 2021, 15:50
Олександр Лосєв 1682
Олександр Лосєв

Після важкої хвороби на 47 році життя помер настоятель парафій Різдва Йоана Предтечі села Нові Червища та Великомучениці Варвари села Рудка Червинська Камінь-Каширського деканату.

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

Олександр Лосєв народився в Луцьку 11 грудня 1974 року в сім’ї службовців. Закінчив Волинську духовну семінарію УПЦ Київського патріархату. Співав в архієрейському хорі «Оранта»,  з 27 вересня 1995 року – диякон кафедрального собору Святої Трійці. 1 грудня 1996 року митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук) висвятив його в сан пресвітера й направив у ті громади, де служив аж до кончини.

Деякий час був камінь-каширським благочинним, нагороджений церковними відзнаками.

 

«Ось уже понад двадцять років править в церковиці священник Олександр Лосєв, поважають та люблять у селі і його дружину – матінку Галину. Обоє вони віддані служителі храму, щирі патріоти землі, котрої є дітьми, а ще Господь обдарував пару музичним талантом. Натхненно прищеплюють любов до українства, культури, традицій народу, музики Лосєви, як власним дітям, так і тим, хто поруч. Не можна минути увагою й той факт, що отець Олександр відстоював ідеали незалежності на Майдані, був учасником революційних подій», – торік писала газета «Волинь».

Митрополит Михаїл та Волинська духовна консисторія висловлюють співчуття рідним небіжчика, його духовним чадам і просять молитися за упокоєння раба Божого Олександра.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024