Куди пішли державні кошти у районі. Звіт

28 Жовтня 2017, 18:40
1868 Джерело: ukr-online

У Любешівській районній раді проаналізували освоєння державних коштів на реалізацію проектів соціально-економічного розвитку окремих територій.

Розмовляли про фінансові справи у вівторок, 24 жовтня. Про це повідомляють на сайті Любешівської районної державної адміністрації.

Цьогоріч Кабінет Міністрів України виділив на Любешівський район 4544,57 тисячі гривень субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку району.  

Про те як освоюються кошти поінформував громадськість перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик.

«Однією з причин, яка впливає на результат швидкого освоєння коштів, є очікування внесення змін у розпорядження КМУ щодо назв проектів. Районна державна адміністрація, як ніхто інший, зацікавлена у тому, щоб ці кошти були освоєні до кінця поточного року. І це буде зроблено», – зазначив Сергій Фесик.

Він додав, що робота в цьому напрямку не припиняється. Згідно першого траншу вже освоїли майже 59% субвенцій, згідно другого – більше 7%. Завдяки державному фінансуванню провели значну кількість робіт:

- встановили дитячі ігрові майданчики у селах Березна Воля, невдовзі розпочнуться роботи у селах Щитинь, Цир

- встановили павільйон автобусної зупинки у селах Вітуле, Люб’язь, Залізниця, Великий Курінь. На днях встановлять такі зупинки у селі Щитинь,

- придбали медичне обладнання та меблі для АЗПСМ та ФАПів в районі, також закуплять обладнання для Любешівської центральної районної лікарні;

- здійснили  проплату і незабаром проведуть капітальний ремонт із частковою заміною дерев’яних дверних блоків на енергозберігаючі у навчальних закладах сіл Проходи, ЗалізницяЛюбешівська Воля, СедлищеСудче, Дольськ, Березичі, Деревок, Бихів, Залаззя, Бірки.

Вже визначили підрядника на реконструкцію Гірківської ЗОШ І-ІІІ ступенів з добудовою класних кімнат, їдальні та спортзалу і підписали договір на придбання комп’ютерної техніки та мультимедійних комплексів для загальноосвітніх шкіл Любешівського району.

По об’єктах культури капітальний ремонт із частковою заміною дерев’яних віконних блоків на енергозберігаючі буде проведено у Будинку культури села Седлище та Будинку культури селища Любешів, у селі Цир.

Завдяки субвенціям у Любешові провели реконструкцію вуличного освітлення по вулицях Ісая, 30-років Перемоги, І.Франка, провулок І.Франка і розпочали роботи з реконструкції вуличного освітлення по вулицях Б. Хмельницького, ЗарічнаШуміка, Сонячна.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024