Волинські власники нерухомості сплатили до бюджетів громад 100 мільйонів гривень податку

27 Жовтня 2021, 09:00
На Волині впродовж січня-вересня 2021 року до місцевих бюджетів сплатили 100 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 364
На Волині впродовж січня-вересня 2021 року до місцевих бюджетів сплатили 100 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

На Волині впродовж січня-вересня 2021 року до місцевих бюджетів сплатили 100 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Таким чином, громади отримали в розпорядження на 17% більше податку на нерухоме майно проти аналогічного періоду торік. Про це Бізнес.Район повідомили у Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

Внесок фізичних осіб із загальної суми сплаченого податку на нерухомість в області - 40,5 мільйона гривень. Майже 60 мільйонів гривень податку на нерухоме майно перерахували до бюджетів громад юридичні особи.

«Наші фахівці податкового адміністрування фізичних осіб дотрималися визначеної законом процедури в частині формування повідомлень-рішень громадянам. Тож власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, отримали відповідні податкові повідомлення-рішення своєчасно. Звертаюся до власників вартісної нерухомості з проханням виконати свій конституційний обов’язок. Ваш податковий внесок важливий для розвитку і фінансової самостійності громад», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Якщо ж нерухомість придбана за кошти, з яких не сплатили податки, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у  Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Читайте також: Українцям доведеться сплачувати додатковий податок: кого це стосуватиметься

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024