Ніч після виборів: як «напартачили» на виборчих дільницях

31 Жовтня 2017, 22:50
1568 Джерело: www.vibori.kr.ua

У Любешівській громаді зафіксували три факти складання дільничними виборчими комісіями «уточнених» протоколів. Ще одну ДВК залишили для перерахунку бюлетенів через грубе порушення.

Виправляли ситуацію у ніч з 29 на 30 жовтня. Про це пише Громадянська мережа ОПОРА

У Любешівській селищній громаді три дільничні виборчі комісії припустилися помилки у протоколах про підрахунок голосів і складали протоколи з позначкою «Уточнений». Зокрема, ДВК № 070550 (с. Нові Березичі) та ДВК № 070576 (с. Любешівська Воля) із помилками зазначали прізвища кандидатів. У протоколах ДВК № 070555 (с. Витуле) не збігалися цифри, тому цю виборчу комісію також зобов’язали скласти «уточнений» протокол.

Відповідно до частини 4 статті 83 Закону України «Про місцеві вибори» у разі виявлення у протоколі дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів виправлень, помилок, неточностей територіальна виборча комісія своїм рішенням може зобов’язати дільничну виборчу комісію внести зміни до цього протоколу шляхом складання протоколу з позначкою «Уточнений».

Серйозніша проблема була зафіксована у дільничної виборчої комісії № 070580 (с. Седлище). ДВК прибула у приміщення територіальної виборчої комісії із ознаками розпакування протоколів про підрахунок голосів. Любешівська селищна виборча комісія прийняла рішення про перерахування бюлетенів цієї ДВК після прийому документів від останньої дільничної виборчої комісії.

Згідно з частиною 7 статті 83 Закону України «Про місцеві вибори» у разі неможливості усунення без перерахунку бюлетенів неточностей у протоколі дільничної виборчої комісії, а також у разі наявних ознак розпечатування пакетів із запакованими документами дільничної комісії територіальна комісія зобов’язана прийняти рішення про повторний підрахунок голосів виборців на цій виборчій дільниці.

Читайте також: Несподіванки на виборах: на трьох дільницях зникло світло,  Куди пішли державні кошти у районі. Звіт

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024