Світлина, зроблена в НПП «Прип'ять-Стохід», увійшла до десятки найцкращих конкурсу «Вікі любить Землю»

17 Листопада 2021, 16:50
НПП «Прип'ять-Стохід» 710
НПП «Прип'ять-Стохід»

«Вікі любить Землю 2021» оголосив десять переможців української частини міжнародного конкурсу фотографій природоохоронних об’єктів. 

Роботи-переможниці представляють різні заповідні території дев’яти областей України та Києва й знайомлять з неймовірною красою нашої природи – повідомляє Вікімедіа Україна.

«Вікі любить Землю», ідеться в повідомленні, — міжнародний конкурс, що має на меті зібрати фотографії якнайбільшої кількості природоохоронних територій під вільною ліцензією, в тому числі для ілюстрування статей у Вікіпедії. Протягом червня всі охочі могли подавати фото власного авторства та змагатися за перемогу у кількох номінаціях.

За кількістю завантажених світлин — Україна на другому місці серед 34 країн-учасниць. Цьогоріч 330 учасників та учасниць завантажили понад 11 тисяч фотографій об’єктів природно-заповідного фонду України. Більше світлин подали лише конкурсанти з Німеччини — понад 13 тисяч знімків.

До десятки найкращих фото України увійшли світлини, зроблені у Рівненській (Природний парк «Прип’ять-Стохід»), Тернопільській (Національний природний парк «Кременецькі гори»), Херсонській (Балка Байдиха на території Станіславського заказника), Хмельницькій (Наддністрянський заказник), Запорізькій (Бердянська коса), Чернівецькій (Шишкові горби), Івано-Франківській (урочище «Аршиця»), Закарпатській (водоспад «Шипот»), Київській (урочище «Калинове») областях та місті Києві (Біла діброва).

Світлина-переможниця (авторка – Анна Палюх):

Світанок у парку «Прип'ять-Стохід»
Світанок у парку «Прип'ять-Стохід»

Читайте також: 

Показали біорізноманіття НПП «Прип’ять-Стохід»

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром