Концерт і грамоти: на Любешівщині відзначили День працівників культури

08 Листопада 2017, 20:17
2737

Працівників культури Любешівщини привітали з професійним святом.

Урочистості тривали напередодні Всекураїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва у середу, 8 листопада. Про це повідомляє прес-служба Любешівської районної державної адміністрації у Facebook.

Вітали працівників культури представники районної влади. Серед них – перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Фесик.

«У кожного народу є багато цінностей та звичаїв, але саме культура – є справжнім індикатором суспільства, тому що її творили прості люди. З покоління в покоління, від прадіда до правнука, вони висвітлювали самобутність нашого народу у піснях, баладах, традиціях. У переддень свята я щиро дякую працівникам клубних установ, бібліотек, музеїв, всім тим, хто підносить українську пісню, популяризує традиції, обряди, за збереження, примноження і розвиток культурної спадщини Любешівщини», – зазначив Сергій Фесик.

Окрім того, перший заступник райдержадміністрації наголосив на тому, що районна влада і надалі приділятиме значну увагу розвитку культури району.





З нагоди свята працівникам культури вручили почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради. За сумлінну працю, активну культурно-мистецьку діяльність, вагомий внесок у розвиток культури району нагороджено: 

Лідію Корх – бібліотекаря бібліотеки-філії села Дольськ Любешівської районної центральної бібліотечної системи;
Олександра  Матюка – керівника народного аматорського ансамблю народної музики «Мелодзвін» Любешівського районного будинку культури;
Андрія Поліщука – художнього керівника будинку культури села Залізниця;
Галину Дишко – бібліотекаря бібліотеки-філії села Ветли
Світлану Філозоф – завідувача клубу села Селісок
Романа Дащенка – керівника народного аматорського чоловічого вокального тріо «Соколи» Любешівського районного будинку культури.

Окремі слова подяки звучали ветеранам культури, які залишили частинку своєї душі на сцені та є прикладом для наслідування. Це заслужені працівники культури України – жителі селища Любешів Ніна Дащенко та Карпо Оласюк.

На завершення урочистостей відбувся святковий концерт. Справжнім подарунком для присутніх став виступ дуету-баяністів «Play баян» з Республіки Білорусь.


 

Читайте також: «Тепер від Судчого до Любешова можна заїхати за 10-15 хвилин», – голова РДА про нову дорогу

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром