Районний суд виправдав водія моторного човна, який перевернувся на Люб'язі, що призвело до загибелі одного з пасажирів

29 Листопада 2021, 12:33
суд виправдав водія моторного човна 536
суд виправдав водія моторного човна

Уродженця Ветел притягували до кримінальної відповідальності за порушення чинних на транспорті правил.

На днях Любешівський районний суд розглянув  справу про притягнення до кримінальної відповідальності уродженця села Ветли, який працює в Луцькій міськраді, за порушення чинних на транспорті правил, що призвело до смерті людини. Про це Район.Любешів дізнався  з вироку суду від 18 листопада.

Читайте такожНа Люб’язі зник директор департаменту сім'ї, молоді та спорту мерії Луцька

 

Органом досудового розслідування, ідеться у вироку, цей громадянин обвинувачується в тому, що 12 жовтня 2019 року, перебуваючи на озері Люб`язь (Любешівський район), що є територією НПП «Прип'ять-Стохід», плавання на якому моторних суден заборонене, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, перевозив незареєстрованим у встановленому законом порядку моторним човном трьох пасажирів, які не були одягненні в рятувальні жилети, крім того, без відповідного посвідчення судноводія.

Після погіршення погодних умов (збільшення сили вітру та висоти хвилі) він продовжив перевозити пасажирів, човен перевернувся, що призвело до смерті через утоплення одного з пасажирів.

Таким чином, сторона звинувачення інкримінувала судноводію порушення чинних на транспорті правил, що призвело до загибелі людини.

Розглянувши матеріали справи, допитавши свідків, суд резюмував:  сторона обвинувачення не довела, що в діях судноводія є склад кримінального правопорушення, тож ухвалив його визнати невинним і виправдати.

Читайте також:  Знайшли тіло зниклого Олексія Веремійчика

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024