На Волині працевлаштували 398 людей з інвалідністю

01 Грудня 2021, 13:38
Працевлаштування людей з інвалідністю 393
Працевлаштування людей з інвалідністю

Впродовж січня-жовтня 2021 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 1 889 людей з інвалідністю з-поміж зареєстрованих безробітних, працевлаштували 398, з них 5 – з компенсацією єдиного внеску роботодавцю.

Ще одна людина отримала одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та відкрила клінінгову компанію «Ubrano». Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі Волинського ОЦЗ.

За направленням служби зайнятості 102 безробітних людей з інвалідністю проходили професійне навчання за наступними напрямами:

  • курси цільового призначення «Підприємець-початківець»;
  • підвищення кваліфікації на замовлення роботодавця «тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», «дотримання безпечного ведення робіт під час одержання продукції рослинництва», «дотримання безпечного ведення робіт при виробництві цукру», «безпека праці при проведенні сільськогосподарських робіт»;
  • стажування за професіями «кухар», «продавець непродовольчих товарів», «слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування», «технік зубний», «кравець», «єгер».

Після проходження професійного навчання 89 осіб отримали роботу. Така ж кількість взяла участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

У всіх центрах зайнятості Волині люди з інвалідністю можуть самостійно чи за допомогою спеціаліста добрати роботу, отримати послуги з профорієнтації та профнавчання, ознайомитися із відповідними вакансіями, оволодіти технікою пошуку роботи, обрати професію (з урахуванням медичних показань, програми реабілітації, особистих нахилів та здібностей).

Люди з інвалідністю потребують більше підтримки в пошуку роботи та професійної орієнтації, тож вона сприяє особам з обмеженими можливостями у виборі, або зміні професії, виду трудової діяльності відповідно до стану здоров’я, нахилів, здібностей, освітнього рівня, інтересів, бажань. Лише врахувавши ці фактори людина зможе реалізувати себе в праці, розвинути власний творчий потенціал, підвищити професійно-кваліфікаційний рівень.

Станом на 29.11.2021 року в базі вакансій служби зайнятості області зареєстрували 109 позицій, на які можуть бути працевлаштовані особи з інвалідністю. Актуальними на ринку праці є такі професії та спеціальності: водій автотранспортних засобів, касир-операціоніст, комірник, менеджер (управитель),

оператор заправних станцій, продавець продовольчих товарів, касир торговельного залу, слюсар електрик з ремонту електроустаткування, слюсар-сантехнік, фармацевт, сестра медична, перекладач та інші.

Для людей з інвалідністю мати роботу – це можливість підвищити соціальний статус, свою значимість, поліпшити добробут. Вони потребують особливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві. Тож служба зайнятості приділяє велику увагу і впроваджує нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

Читайте також: У Рожищі шахрайки обікрали пенсіонерку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024