Седлище: як святкували «другу Пасху»

22 Листопада 2017, 18:59
8722

У селі Седлище відзначили престольне свято – Собор Архістратига Михаїла та інших небесних Сил безплотних.

Провели святкові богослужіння у понеділок, 20 листопада, та у вівторок 21 листопада. Про це повідомляють на сторінці Любешівське благочиння Волинської єпархії УПЦ в Facebook.

Розпочали святкування в понеділок, 20 листопада. О 17:00 відслужили святкову Вечірню із благословенням хлібів і традиційний Водосвятний молебінь. Після цього храм і всіх присутніх окропили святою водою. 

Продовжили торжество у вівторок, 21 листопада. О 8:00 розпочали свякову Утренню. Полієлей очолив протоієрей Димитрій Лапко із села Судче, який і помазав богомольців святою оливою. 

«Наша Друга Пасха. З Божою ласкою наша велика Седлищенська родина відсвяткувала престольне свято. Адже 15 років назад наш чудовий храм був освячений на честь Архистратига Михаїла, пам'ять якого відзначається Православною Церквою 21 листопада (за новим стилем)», – йдеться у дописі

До Божественної Літургії долучились 9 пресвітерів (як 9 чинів ангельських), і диякон, що приїхали із Любешівського і сусіднього благочиння, та Ковельської єпархії. Богослужіння очолив перший настоятель Свято-Михайлівської громади протоієрей Іоан Кудласевич, який зараз служить у Ковелі.

Проповідь виголосив протоієрей, настоятель Свято-Покровської парафії села Деревок, Леонід Дейнека. Батюшка розповів про створення Богом ангельського світу, відпадіння Денниці та значення ангелів для людини.

Закінчилось святкове богослужіння традиційним хресним ходом навколо храму із читанням євангелія та окроплення святою водою. Після хресного ходу отець Іоан привітав настоятеля та усіх присутніх із святом і подарував ікону преподобного Сергія Радонезького. В кінці зробили загальне фото.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром