Ніхто не залишився байдужим: у райцентрі вшанували загиблих під час Революції Гідності

25 Листопада 2017, 20:15
2827

У районному Будинку культури провели тематичний захід під назвою «Україна – країна гідності і свободи».

Подію організували з нагоди знакових подій у новітній історії України – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року у вівторок, 21 листопада. Про це повідомляють на сайті Любешівської райдержадміністрації.

Вшанувати людей, які першими пішли відстоювати право на своє краще майбутнє, прийшли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик, голова районної ради Петро Нагорний, заступник голови районної ради Ольга Кух

Участь у заході взяли сестра загиблого Героя України, Героя Небесної Сотні Едуарда Гриневича Тетяна Чубарик із донечкою Юлею та Олександр Дишко – житель села Ветли, який добровольцем воює в зоні АТО.

Ведучі відкрили захід словами, які повернули в події, що сколихнули не лише Україну, а й увесь світ – супротив в листопаді 2013 року, мирна акція протесту, яка перейшла в фізичну розправу з активістами, перші жертви. Серед Героїв, які поклали своє життя за Україну на Майдані був і житель Любешівщини – Едуард ГриневичІван Пасевич, Юрій Трохимук, Роман Корець, Іван Хрупчик віддали своє життя за краще майбутнє і назавжди залишаться у пам’яті жителів Любешівщини.

Відеоролики, які супроводжували розповіді про Героїв, нікого не залишили байдужими. Хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв Небесної Сотні, учасників АТО та всіх, хто віддав своє життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави.

Зі словами вдячності звернувся до присутніх учасник АТО Олександр Дишко.

 «Я щиро дякую, що громада Любешівщини пам’ятає про своїх хлопців-героїв – тих, хто загинув, і тих, хто зараз бореться за цілісність нашої країни. Свобода для нас є дуже важливою, адже ми народилися у вільній, незалежній Україні, і хочемо жити у своїй країні», – сказав доброволець.

Від влади району до учасників заходу звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик.

«Сотня активістів Майдану пожертвували найціннішим, що у них було. Вони стояли до кінця, не злякавшись погроз і пострілів. Сьогодні боротьба за незалежність України, її суверенітет та кордони продовжується, і від зовнішньої агресії нас захищають такі ж патріоти й щирі люди, які були на Майдані. Кожного дня, щогодини, завдяки таким відважним хлопцям, як наш Олександр, Україна виборює право бути суверенною, єдиною державою. Саме завдяки таким людям пишеться новітня історія», – зазначив Сергій Фесик.

По закінченню заходу, учасники заходу долучилися до пам’ятної ходи.


 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024