Вечір-реквієм: як у районі вшанували пам'ять жертв Голодомору

26 Листопада 2017, 13:39
3836

В районному Будинку культури провели тематичний захід «Хай вічно горить вогонь пам’яті» до Дня пам’яті жертв голодомору.

Любешівці прийшли віддати належну шану невинно загиблим у роки голодного лихоліття у суботу, 25 листопада. Про це повідомляють на сторінці Любешівської райдержадміністрації в Facebook.

На захід завітали керівництво райдержадміністрації та районної ради,духовенство, представники трудових колективів, громадськість району.

До присутніх звернувся перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик.

« Головне, що наперекір усьому український народ вистояв і вижив. Україну не поставили на коліна і не зламали. Сьогодні українці – гідна нація, яка не має бажання до помсти, до війни, а прагне миру і злагоди в своїй країні. Смерті мільйонів загиблих співвітчизників назавжди залишиться в нашій історії. І ми зобов'язані зробити все, аби пам'ять про них завжди була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь. Це – наш обов'язок», – сказав посадовець.

Священники різних конфесій виголосили проповіді, у яких закликали в щирій молитві вшанувати пам’ять невинно загиблих жертв тоталітарного режиму.

В пам’ять за мільйонами втрачених у 1932–1933 роках життів присутні приєднались до акція «Запали свічку пам’яті» та вшанували хвилиною мовчання. Протягом вечора декламувались вірші, лунала скорботна музика. Символічно прозвучали пісні «Свіча», «Боже, Україну бережи» у виконанні солістів та аматорів сцени районного Будинку культури.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024