Хто прийшов і які питання вирішували під час першої сесії Любешівської селищної ради

01 Грудня 2017, 16:10
3470

У районному центрі провели перше пленарне засідання першої сесії Любешівської селищної ради сьомого скликання.

Вирішували питання структурування органу місцевого самоврядування у четвер, 30 листопада. Про це повідомляють на сайті Любешівської райдержадміністрації.

Відтепер селище Любешів набуло права називатися адміністративним центром об’єднаної територіальної громади. До складу Любешівської ОТГ увійшли населені пункти Березичівської, Бихівської, Бірківської, Великокурінської, Ветлівської, Гірківської, Деревківської, Залаззівської, Залізницької, Зарудчівської, Любешівсько-Волянської, Седлищенської, Судченської, Хоцунської, Цирської сільських рад.

На першу сесію Любешівської селищної об’єднаної територіальної громади завітали народний депутат України Ірина Констанкевич, депутати Волинської обласної ради Віктор Козак, Валерій Дунайчук, Олег Бегаль, Микола Бущук, голова районної ради Петро Нагорний, депутати районної ради, керівники місцевих установ та організацій, представники місцевого духовенства, громада селища.

За інформацією голови селищної виборчої комісії Тетяни Колесник, яка відкрила засідання першої сесії, за результатами виборів 29 жовтня 2017 року, головою Любешівської ОТГ обрано Олега Куха. Представляти інтереси мешканців в селищній об’єднаній громаді будуть 34 депутати.

Після оголошення присяги, Олег Кух звернувся до присутніх. 

«Сьогодні в житті нашої громади відповідальний момент. Ми об’єдналися задля розвитку і розбудови нашої Любешівщини, заради добробуту людей, які живуть у нашому селищі та селах. Хочу запевнити вас, що я чітко усвідомлюю всю повноту відповідальності, покладену на мене, як на Любешівського селищного голову об’єднаної територіальної громади, у цей непростий час. Переконаний, що в об’єднаній громаді всі населені пункти мають розвиватися, навіть найменше село не повинно залишатися поза увагою. Одне з найголовніших завдань – забезпечити відчутне поліпшення життя не тільки жителів селища, але й мешканців усіх населених пунктів, які входять до ОТГ», – зазначив голова об’єднаної громади.

Завершивши усі необхідні установчі процедури про визнання повноважень депутатів і селищного голови, новообрані депутати приступили до виконання повноважень, зокрема, вирішення питань структурування органу місцевого самоврядування та організації початку його роботи.

За пропозицією селищного голови та результатами таємного голосування секретарем Любешівської селищної ради обрано депутата Володимира Сергійчука, за кандидатуру якого проголосувало 29 народних обранців, заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради затверджено Ольгу Матринчук, керуючого справами (секретаря) виконавчого  комітету селищної ради – Ігоря Демиха.

Потому новообрані депутати перейшли до розгляду інших питань порядку денного сесії, а саме: утворення постійних комісії Любешівської селищної ради; початок реорганізації Березичівської, Бихівської, Бірківської, Великокурінської, Ветлівської, Гірківської, Деревківської, Залаззівської, Залізницької, Зарудчівської, Любешівсько-Волянської, Седлищенської, Судченської, Хоцунської, Цирської сільських рад шляхом приєднання до Любешівської селищної ради; про покладання обов’язків старости, про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування голові селищної ради.


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024