Підписали транскордонний контракт: які зміни очікують на водні ресурси Любешівщини

04 Грудня 2017, 20:58
2657

У Києві підписали грантовий контракт «Транскордонні водні інспектори: на шляху до спільного моніторингу і використання водних ресурсів басейну річки Прип’ять».

Зробили це під час тренінгу для бенефіціарів, організованого програмою територіального співробітництва країн східного партнерства «Білорусь–Україна», що співфінансується Європейським Союзом у середу, 29 листопада. Реалізовуватимуть проект на Любешівщині, – повідомляють на сторінці ЛРГЕО «Світ навколо нас» у Facebook

Проект спрямований на створення та розвиток структур та інструментів для трансграничного громадського моніторингу і управління водними ресурсами річки Прип’ять. У районі створять прикордонну робочу групу і розроблять трансграничний план управління, створять пости громадського моніторингу, придбають обладнання та проведуть навчання для них, також розроблять практичні рекомендації для моніторингу трансграничних водних ресурсів.

На Любешівщині проведуть ряд заходів з моніторингу, очищення та покращення інфраструктури малих річок і водних ресурсів в районі, зокрема облаштують рекреаційний пункт «Коростинка».

В рамках проекту також реалізують громадські кампанії, аби підвищити обізнананість жителів району: уроки та фотоконкурси для школярів на тему водних ресурсів, трансграничний літній табір, трансграничний фестиваль водних ресурсів, розробка інформаційно-освітніх матеріалів на тему водних ресурсів.

Реалізація цього проекту надасть можливість місцевим громадам досліджувати та контролювати стан якості води природних водойм своєї місцевості і, звичайно, налагодити тісну співпрацю з однодумцями із сусідньої держави.



 

Коментарі
04 Грудня 2017, 23:57
Плани --ГРАНДІОЗНІ ! Завжди багато ласих на ГРАНДИ !== отож , контроль за тим , що зробити має бути.
04 Грудня 2017, 23:58
....на ГРАНТИ !
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром