Гуртожиток замість коледжу: чому в райцентрі студенти навчаються не в навчальному закладі

05 Грудня 2017, 16:29
4739 Джерело: www.volynnews.com

На Волині під загрозою обвалу Любешівський технічний коледж ЛНТУ. Частина приміщення з четвертого по перший поверхи впала ще у серпні. Люди, що живуть поблизу, дуже налякалися – на щастя, студенти тоді не вчилися, тому ніхто не постраждав. Очевидці кажуть, на першому поверсі на повну йшов ремонт приміщення, яке мало стати аптекою.

Місце обвалу досі не обгороджене, одна зі стін може впасти в будь-який момент. Аби врятувати приміщення коледжу, що при Луцькому технічному університеті, ніхто не вдарив палець об палець, – повідомляють ФАКТИ. ICTV.

Нині в коледжі бояться повторення біди. 300 студентів навчаються в гуртожитку. Лекції та семінари проводять просто в кімнатах, які переобладнали під аудиторії.

На відновлення коледжу треба майже 16 млн гривень, ці гроші шукають у профільному міністерстві, каже ректор. Втім, насамперед треба розробити проект. Тим часом, винних в обвалі досі не названо – слідство триває. Поки чиновники перекладають обов’язки один на одного – коледж тріщить – і невідомо чи перезимує. Тоді і рятувати буде нічого.

Нагадаємо, що ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук просив Волиньраду виділити 2,8 млн гривень, аби унеможливити руйнування, та кошти на проектно-кошторисну документацію

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024