Російські окупанти цілеспрямовано знищують мирні міста та святині України

14 Березня 2022, 15:29
Російські варвари обстрілюють українські святині 561
Російські варвари обстрілюють українські святині

Загарбники обстрілюють монастирі, церкви та інші культові споруди в українських містах і селах.

Про це повідомляє МВС України на своїй фейсбук-сторінці.Це не військові, зазначається в дописі, це — варвари, нелюди, нікчеми під ганебним іменем «рускій салдат».

Зокрема, в селі В’язівка колишнього Народицького району на Житомирщині орки знищили церкву Різдва Пресвятої Богородиці, побудовану у 1862 році. Церква дерев’яна, на кам’яному фундаменті величаво підіймалася над тихоплинним берегом річки Жерев. Це пам’ятка архітектури національного значення.

Харківщина. Також снаряд окупантів влучив в Успенський собор Харкова. У соборі укривались люди. На щастя, ніхто не постраждав.

Успенський собор пережив більшовиків та Другу світову війну, коли всі будівлі довкола були зруйновані, але собор вцілів.

Донеччина. На момент авіаудару по Святогірську там проживало близько 10 тисяч мирних мешканців. У готелі при Лаврі, де перебували 520 біженців (з них 200 дітей), від удару вибило двері та вікна на усіх трьох поверхах. Люди отримали поранення уламками скла, діти в шоковому стані. Зараз люди перебувають у лаврських підвалах.

Бомба русні впала поряд із мостом, який з’єднує правий та лівий берег Сіверського Донця, а також Лавру з містом.

Луганщина. У Сіверськодонецьку під обстріл окупантів потрапив Христо-Різдвяний кафедральний собор, в якому переховувались від обстрілів місцеві мешканці.

Читайте такожВ Україні створили Штаб порятунку культурної спадщини

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром