Сергій Соболєв: Парламент має доопрацювати недолугі закони та вирішити кадрові питання

18 Грудня 2017, 15:31
Сергій Соболев 1187
Сергій Соболев

Верховна Рада на поточному тижні має врегулювати низку кадрових питань та доопрацювати недолугі закони, якими вкрай незадоволені українці.

Таку пропозицію вніс перший заступник керівника фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

Одним із таких законів, що потребує негайного доопрацювання, політик назвав так звану пенсійну реформу. Сергій Соболєв розповів, що під час тижня роботи в округах він активно поспілкувався з виборцями в сільській місцевості, де люди шоковані «підвищенням» пенсій на 50 – 100 грн.

Тому народний депутат пропонує парламенту розпочати свою роботу з відновлення норми, яка діяла до 2010 року щодо коефіцієнту вирівнювання пенсій.

«Найстрашніше – це коли ти однією рукою ніби даєш, а іншою, у кінцевому варіанті, забираєш, зокрема цінами», – зауважив парламентарій.

Окрім того, Сергій Соболєв вважає вкрай необхідним доопрацювати рішення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. За його словами, разом з продовженням мораторію парламент мав ухвалити рішення про заборону емфітевзису та про попереднє укладення угод про приватизацію землі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024