Почесні звання отримали 11 багатодітних матерів із Любешівського району

10 Січня 2018, 09:42
8632

Відповідно до Указу Президента України за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку присвоєно почесне звання «Мати-героїня» 11 жителькам Любешівського району.

Привітали матерів-героїнь  з цією урочистою подією вчора, 9 січня, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик та керівник апарат.у райдержадміністрації Тамара Ковальчук, – повідомляють у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційних технологій апарату районної державної адміністрації

Посвідчення матері-героїні, нагрудні знаки та квіти отримали:

Герасимик Тетяна Павлівна – 8 дітей (с. Невір);

Дарчич Віра Миколаївна – 5 дітей (с. Бихів);

Дишко Оксана Михайлівна – 6 дітей (с. Ветли);

Дорош Людмила Степанівна – 6 дітей (с. Бірки);

Карпович Тетяна Степанівна – 6 дітей (с. Седлище);

Карпович Лариса Павлівна – 7 дітей (с. Нові Березичі);

Кухарик Текля Петрівна – 8 дітей (с. Невір);

Літвінчук Валентина Григорівна – 5 дітей (с. Бихів);

Пугач Олена Володимирівна – 5 дітей (с. Седлище);

Сидорчук Олена Василівна – 7 дітей (с. Бихів);

Хрупчик Наталія Іванівна – 6 дітей (с. Цир).

Сергій Фесик подякував присутнім жінкам за їхню невтомну працю, за недоспані ночі, за правильне і гідне виховання своїх дітей та побажав берегиням роду людського радості, достатку, тепла, пошани від дітей, рідних та близьких.

«Недостатньо лише народити дитину – її необхідно виховати доброю, чуйною, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. А щасливі діти ростуть лише в дружній родині й під опікою щасливих батьків, бо немає любові сильнішої від материнської», – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації.

Опісля начальник відділу з питань трудових відносин та сімейної політики Віталій Білець наголосив, що особам, які отримали почесне звання «Мати-героїня», передбачено виплату одноразової грошової винагороди у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму.

Слід зауважити, що законодавством не передбачено надання пільг жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Проте згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення» матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, встановлюється пенсія за особливі заслуги у вигляді надбавки в  розмірі від 35-40 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, до розміру пенсії, на яку особа має право, тобто з 01.01.2012 року  для тих, хто народив 5 дітей – 35%.; 6 дітей – 36%, 7 дітей – 37%, 8 дітей – 38%, 9 дітей – 39%, 10 дітей і більше – 40%.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024