На любешівських пилорамах і ринку платять «чорну зарплату в конвертах»

10 Січня 2018, 12:13
2933

Про проведену у 2017 році роботу з питань легалізації незадекларованої зайнятості та про виробництво і обіг підакцизних товарів в Любешівському районі говорили 9 січня  під час апаратної наради під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Фесика.

Як доповів начальник відділу з питань трудових відносин та сімейної політики Віталій Білець, з метою виявлення фактів використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, нарахування заробітної плати менше законодавчо встановленого розміру та виявлення фактів торгівлі підакцизними товарами без відповідних ліцензій створено робочу групу, головою якої виступає начальник Любешівського відділення Ковельської ОДПІ Андрій Любеля. Для роботи у складі робочої групи залучаються працівники фіскальної служби, управління Пенсійного фонду, Нацполіції, Держпродслужби, а також інспектор Управління Держпраці, інспектор з охорони навколишнього природного середовища, інспектор Держслужби з надзвичайних ситуацій, – ідеться на сайті РДА.

Робоча група з початку 2017 року обстежила 143 суб’єкти господарювання, що здійснюють свою діяльність на території району та території КП «Любешівський ринок», в тому числі 12 пилорам.

За результатами обстежень виявлено 73 порушення, зокрема: у 56 суб’єктів господарської діяльності виявлено використання праці 74 найманих працівників без укладеного в установленому законом порядку трудового договору; 10 СГД здійснюють діяльність без державної реєстрації; в т.ч. 8 СГД на території КП «Любешівський ринок».

Під час обстежень членами робочої групи надано усні та письмові попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю згідно ст. 265 КЗпП, а саме, що в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (з 1 січня 2018 року сума штрафу становить 111тис. 690 грн.).

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром