Сільські крамниці Любешівщини: алкоголь без ліценції та сурогат

10 Січня 2018, 15:29
2156

Про проведену у 2017 році роботу з питань легалізації незадекларованої зайнятості та про виробництво і обіг підакцизних товарів у Любешівському районі говорили 9 січня  під час апаратної наради під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Фесика.

Щодо торгівлі підакцизними товарами без ліцензії, головний спеціаліст відділу інвестицій та інфраструктури райдержадміністрації Ніна Корець доповіла, що у 8 СГД виявлено торгівлю підакцизними товарами без ліцензії, – ідеться на сайті РДА.

За результатами проведених фактичних перевірок магазину в с.Угриничі, де здійснює діяльність суб'єкт господарювання К., магазину в с. Бірки, де здійснює торгівлю суб'єкт господарювання С., магазину в с. Залізниця, де здійснює діяльність суб'єкт господарювання М. та магазину в с. Гірки, де здійснює торгівлю суб'єкт господарювання К. встановлені факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії, що є порушенням ст.15 Закону України віл 19.12.1995 №48І/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (із змінами та доповненнями).

Тим часом, у ході перевірки магазину в с.Гірки, де здійснює торгівлю суб'єкт господарювання К., окрім безліцензійної торгівлі алкогольними напоями, встановлені факти зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, маркованих марками акцизного податку з ознаками підробки та зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка.

Штрафні фінансові санкції по виявлених порушеннях становитимуть 102,0 тис. гривень.

Працівниками Любешівського ВП ГУНП у Волинській області під час перевірок вилучено з обігу 278 пляшок алкогольних напоїв на суму понад 8,9 тис. грн., а також 189 пачок тютюнових виробів на суму понад 2,5 тис. гривень.

Питання перевірок інших суб'єктів господарювання району залишається на контролі в Головному управлінні ДФС у Волинській області та будуть проводитись і надалі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром