Любешів: природоохоронці розповіли, як правильно збирати лікарські рослини

21 Червня 2022, 15:58
Зібрані лікарські рослини 411
Зібрані лікарські рослини

Кожна лікарська рослинна сировина має свої особливості та терміни заготівлі. 

Збір лікарських рослин – повинен бути правильним – про це йдеться на фейсбук-сторінці НПП «Прип'ять-Стохід».
 
Природа нам дарує, зазначається в дописі, надзвичайне розмаїття квітів, трав, дерев, які не тільки милують око своїми веселковими барвами, але й мають надзвичайну цінність для лікування багатьох недуг. 
 
На жаль, ми не завжди звертаємо увагу на їх унікальність, красу та цілющість. Перш ніж збирати лікарські рослини, потрібно добре вивчити їх. Це допоможе відрізнити справжні рослини від схожих на них, отруйних або що не володіють потрібними цілющими властивостями.
 
Заготівлю лікарських рослин проводять з ранньої весни до пізньої осені. При цьому враховують екологію місцевості, де вони ростуть. Збирають їх якомога далі від автомобільних трас, промислових підприємств. Не можна заготовляти рослини на полях, де застосовують мінеральні добрива, отрутохімікати.
 
Слід пам'ятати, що кожна лікарська рослинна сировина має свої особливості й терміни заготівлі.
 
Лікарські рослини – це загальне всенародне багатство, а тому його треба цінувати, а не експлуатувати без міри. Наші ліси багаті на скарби, і серед них чи не найважливішими є лікарські рослини. Тому, необхідно зробити все можливе, щоб зберегти їх від зникнення.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024