Любешівські правоохоронці закликають не протестувати на кордоні

11 Січня 2018, 11:33
Фото ілюстративне 1744 Джерело: eSP.md
Фото ілюстративне

У соціальних мережах людей закликають до проведення акцій протесту перед міжнародним автомобільним пунктом пропуску «Ягодин».

Таким чином люди висловлюють невдоволення щодо нових митних правил на ввезення товарів в Україну, – повідомляють на сторінці Любешівського відділення поліції ГУНП у Волинській області у Facebook.

Правоохоронці звертають увагу на недопустимість порушення публічної безпеки та правопорядку. 

У поліції наголошують, що блокування транспортних комунікацій у відповідності до ст. 279 Кримінального кодексу України тягне за собою кримінальну відповідальність. Зокрема ч. 3 цієї статті передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі. Окрім цього, кримінальна відповідальність настає також за хуліганство, групове порушення громадського порядку, масові заворушення, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку.

Правоохоронці закликають учасників акції протесту дотримуватися чинного законодавства та не допускати порушень публічної безпеки.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада внесла поправки до Митного кодексу, якими обмежила безмитне ввезення товарів через кордон. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в’їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Коментарі
11 Січня 2018, 14:58
Освіта і розуміння, що громадяни за Конституцією України мають права. Хто на що вчився!!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром