Люб’язь: ранкова орнітологічна експедиція на околицях озера

29 Червня 2022, 11:18
Озеро Люб'язь 333
Озеро Люб'язь

Показали та прокоментували світлини ранкового життя пернатих поліського озера.

Птахи найбільш активні рано-вранці або ввечері. Тому природоохоронці національного парку вирішили досліджувати орнітофауну озера та екосистем річки Прип’ять зі сходом сонця – ідеться на фейсбук-сторінці НПП «Прип'ять-Стохід».
 
Красу на світлинах, зазначається в дописі,  передати неможливо. Довкола тиша, спокій і царство птахів на водоймах.
 
Кого вдалось побачити і відзняти на камеру? Найбільшої радості принесли нам великі пірникози, які дуже близенько плавали попід берегом, поруч із ними плавали і мартини звичайні… А ось на ластівок берегових як не виглядали, та сфотографувати не вдалося, лише спостерігали за їхніми норами-гніздами у піску поблизу малого озера! Фотосесію нам влаштували пара білих лелек. Також вдалося фотовполювати плиску жовту, зеленяка, сорокопуда-жулана, чаплю білу… А от бачили навіть політ лебедів-шипунів, десь приблизно 10 особин, ще чули курликання журавлів, бачили в польоті гусей сірих, спостерігали за харчуванням малят на гнізді дрозда-чикотня… – розповідають природоохоронці.
А минувши ландшафти водойм, вони побачили ще рідкісних та червонокнижних сірих журавлів.  Їх політ, пишуть,  був величним і приніс  багато радості, адже їх побачити вкрай важко.
 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024