«Іванків сад» та меморіальна дошка: як вшанували пам'ять загиблого героя у районі

31 Січня 2018, 09:46
Вшанували пам'ять Івана Хрупчика 5504 Джерело: Facebook
Вшанували пам'ять Івана Хрупчика

На фасаді ЗОШ І-ІІІ ступенів села Судче відкрили меморіальну дошку Івану Хрупчику. Після цього освятили «Іванків сад» – висаджений молодий яблуневий садок біля рідної школи загиблого героя.

Так вшанували пам'ять героя у вівторок, 30 січня. Про це повідомляють на сторінці Любешівської РДА.

Участь у мітинг-реквіємі взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик, голова районної ради Петро Нагорний, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Василь Кух, секретар Любешівської селищної ради Володимир Сергійчук, заступник військового комісара Любешівського районного військового комісаріату Костянтин Борбіч, духовенство, учнівська молодь, жителі села.

1

До родини та односельців загиблого героя зі словами подяки звернулися директор школи Валерій Панасюк та класний керівник Олена Герасимчук. Вони наголосили, що героїзм Івана Хрупчика вчитиме майбутні покоління школярів гідності, поваги, любові та вірності.

«Сьогодні багато земляків бере участь у неоголошеній війні на Сході нашої держави, яка забрала не одне життя воїнів, які не вагаючись стали на захист рідної Батьківщини. Подвиг Івана Хрупчика завжди буде прикладом для для нас, бо вдивляючись в обличчя загиблого Героя, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів» – зазначив у своєму виступі голова районної ради Петро Нагорний.

Право відкрити меморіальну дошку надали батькам Героя та його сестрі Світлані.

Настоятель храму Св. Параскеви отець Димитрій Лапко освятив меморіальну дошку, а всі присутні помолились за упокій душі загиблого героя. 

Пам'ять про загиблого воїна та усіх патріотів України, які віддали своє життя за цілісність України, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Довідка. Іван Хрупчик – випускник ЗОШ І-ІІІ ступенів села Судче, учаснику АТО, який загинув захищаючи територіальну цілісність України. Іван був розвідником в 130-му окремому розвідувальному батальйоні в Донецькій області. Там, 23 жовтня 2016 року, під час виконання обов’язків, його молоде життя обірвалося. 


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром