Поради любешівцям: як протистояти магазинам-дітоненависникам

05 Лютого 2018, 15:22
Не у всі магазини можна прийти із дитячими візочками 1829 Джерело: mini-rivne.com
Не у всі магазини можна прийти із дитячими візочками

У зимову погоду працівники деяких магазинів так сильно турбуються про чистоту приміщень, що навіть вішають на своїх вітринах заборонні знаки для дитячих візочків.

Коли адміністрація магазину вивішує такий знак, вона фактично спонукає дорослих залишати немовлят в небезпеці на самоті або з сторонньою особою. Такі дії також позбавляють батьків права на покупку, – йдеться на сторінці уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби у Facеbook.

Власник магазину не може встановити таке обмеження, адже воно стосується невід’ємних атрибутів людини і вважається біологічним обмеженням.

Коли забороняють відвідувати магазин з дитячим візочком – обмежують права на вільне здійснення покупок і права свободи матері. Це регулює стаття 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

У цьому випадку підприємці порушують право на задоволення потреб у сфері торговельного обслуговування і застосовують пряме обмеження до батьків, які змушені відвідувати супермаркет з дитиною у дитячому візку. Така заборона обмежує право на вільний вибір продукції, бо покупці з малюками не мають можливості відвідувати магазин, який для них географічно зручніший. Це регулює стаття 4, 17 Закону України «Про захист прав споживачів».

Усім небайдужим, які помітили у громадським місцях заборонний знак, радимо скористатися нашими порадами.

Поради любешівцям
Поради любешівцям

 

Якщо керівництво магазину відмовляється знімати цей знак – скористайтеся «силою Facebook» і розкажіть про правопорушника суспільству.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром