Любешів: безпритульних собак повернуть на вулиці селища

06 Лютого 2018, 16:10
Стерилізованих і вакцинованих собак повернуть в Любешів 2391 Джерело: Pikabu
Стерилізованих і вакцинованих собак повернуть в Любешів

У районному центрі відловили 12 собак.

Працівники КП «Ласка» відловили безпритульних тварин у п'ятницю, 2 лютого. Про це розповіла інтернет-виданню Район.Любешів директор підприємства Дана Новарчук.

Відловлених собак стерилізують та вакцинують від сказу. Впродовж двох місяців тварин триматимуть на карантині для здійснення інших необхідних процедур.

Зі слів чиновниці, у КП «Ласка» немає змоги забрати у притулок всіх тварин в області. 

«Згідно з договором, ми тварин після всіх необхідних процедур повернемо назад у селище. Собаки вже будуть з кліпсами у вусі. Це означає, що тварина пройшла стерилізацію, в неї є захист від сказу», – розповідає Дана Новарчук.

Собаку не повертатимуть назад у Любешів, якщо тварину вдасться прилаштувати у сім'ю. Цуценята або агресивні тварини теж залишаться у притулку. Дана Новарчук запевняє, що на вулиці повернуться тільки спокійні соціалізовані тварини.

Серед відловлених тварин виявили одну собаку, що має власника. 

 

«Якщо бачимо на вулиці собаку без господаря, ми її все одно забираємо, навіть якщо вона в ошийнику. Тварина має бути завжди з господарем. Муніципальна поліція в таких випадках складає протоколи після чого власник тварини повинен сплатити штраф. Якщо приїжджаємо ми – то одразу забираємо. Наші працівники попередили господарів, що наступного разу не повернуть тварину. Дуже важливо, аби власники розуміли, що відповідальність в першу чергу лежить на них», – каже Дана Новарчук.

Вартість відлову однієї тварини становить близко 800 гривень. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром