Шлях у горіховий бізнес: жителів району вчили, як вирощувати фундук

07 Лютого 2018, 13:53
Фундук 2368 Джерело: vseoede.net
Фундук

Безробітним жителям Любешівщини розповіли, як правильно посадити та виростити фундук на своєму подвір'ї.

Ефективно вести сільське господарство жителів району вчили у вівторок, 6 лютого. Про це інформують на сторінці Любешівського районного центру зайнятості в Facebook.

Семінар на тему «Особливості посадки та вирощування горіха фундука в ОСГ» провів головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Любешівської РДА Андрй Геліч. Він розповів присутнім про найбільш поширені технології висадки в передзимовий період плодів горіха на саджанці. Спеціаліст звернув увагу на дотримання температурних норм, адже ця рослина є вибаглива, і дуже важливо виконувати всі рекомендації, аби молоді дерева не гинули.

Андрій Геліч ознайомив учасників з умовами пересаджування молодняка дерев на основне місце росту, вибору грунтосуміші та використання різного виду добрив для зміцнення росту. Безробітні дізналися про особливості поливу та встановлення опор, що є необхідними для кращого приживання і збереження саджанців. 

Учасники семінару обговорили найбільш поширені помилки при вирощуванні фундука та розглянули питання, які найбільше цікавили присутніх. 

Профорієнтатор центру зайнятості Тетяна Клямар наголосила, що горіхи користуються попитом, а реалізація такої продукції може бути стартом у бізнес.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024