На Любешівщині продовжує зростати рівень води в Прип’яті

18 Січня 2023, 11:12
Підтоплення. Фото ілюстративне 632
Підтоплення. Фото ілюстративне

Обговорювали стан пропуску паводкових вод на території селищної ради та готовність пожежно-рятувальної частини до можливої надзвичайної ситуації. 

На днях у Любешеві раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій територіальної громади – інформують на сайті селищної ради.

На порядок денний виносили питання  про стан пропуску паводкових вод на території селищної ради.

За повідомленням начальника Любешівської експлуатаційної дільниці Віктора Криська, ситуацію, що склалася внаслідок пропуску паводкових вод, спричинених різким таненням великої кількості снігів та дощових опадів, вдається утримувати завдяки постійній роботі помпових станцій. Нині вже затоплено близько 3,5 тис. га сільськогосподарських угідь. Враховуючи те, що рівень води в річці Прип’ять продовжує зростати, ні в якому разі не можна допустити зупинку роботи помпових станцій, оскільки це може призвести до складніших наслідків.

Обговорили на засіданні також і стан готовності сил та засобів пожежно-рятувальної частини до дій при можливому виникненні надзвичайної ситуації. Інформував з цього питання начальник 12 державної пожежно-рятувальної частини Олег Невірець.

 Як підсумок, прийняли рішення надіслати відповідні звернення до Регіонального офісу водних ресурсів, голів Волинської обласної та Камінь-Каширської військових адміністрацій щодо ситуації, яка склалася та можливих шляхів вирішення. 

 

Читайте також:   На Любешівщині підтоплено 3,5 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром