За два дні у районі виявили трьох нетверезих водіїв

15 Лютого 2018, 12:13
Порушення карається штрафом 1637 Джерело: www.google.com/search?q=штраф+за+водіння+в+нетверезому+стані&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-huGjnKbZAhVFhqQKHW6aB40Q_AUICigB&biw=1280&bih=694#imgrc=QCd6F-B4zTgWcM:
Порушення карається штрафом

Попри високі штрафи за керування автомобілем напідпитку, водії продовжують порушувати законодавство України. 

У минулі вихідні працівники Любешівського відділення поліції виявили трьох водіїв, які керували автомобілем у стані сп'яніння. Відносно правопорушників склали адміністративні протоколи за статтею 130 Кодексом України про адміністративні порушення (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння). Про це пише Любешівське відділення поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області у Facebook.

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп'яніння тягнуть за собою накладення штрафу в сумі 10 тисяч 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Повторне протягом року вчинення правопорушення – 20 тисяч  400 гривень  з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Якщо ж особа двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані їй загрожує штраф у сумі 40 тисяч 800 гривень  з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024