Не сплатив аліменти – не сядеш за кермо: учням автошколи розповіли про їхні права

18 Лютого 2018, 20:22
Говорили про відповідальність за порушення ПДР 1323 Джерело: volyn.legalaid.gov.ua
Говорили про відповідальність за порушення ПДР

Учням любешівської автошколи розповіли про відповідальність за несплату аліментів та порушення правил дорожнього руху.

Провели інформаційно-роз'яснювальний захід для учнів місцевої автошколи у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» у четвер, 8 лютого. Про це повідомляють на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області. 

Захід провели начальник Любешівського бюро правової допомоги Едуард Гречко та начальник Любешівського РВ ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області Ніна Хомич.

Едуард Гречко розповів присутнім про анонсовані Міністерством внутрішніх справ зміни, що стосуються правил дорожнього руху, посилення відповідальності за порушення ПДР та оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності. 

Начальник Любешівського бюро згадав про посилення відповідальності при несплаті аліментів, зокрема про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, зауважив, що до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі боржнику заборонено сідати за кермо. За ігнорування заборони передбачене позбавлення права керування автотранспортом на шість місяців.

Едуард Гречко проінформував присутніх про діяльність Любешівського бюро правової допомоги, окреслив основні напрямки діяльності установи. Довів до відома слухачів, що основною функцією Бюро є надання первинної правової допомоги (правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру), забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Соціально незахищені громадяни тут одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

Начальник Любешівського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області Ніна Хомич поінформувала учнів автошколи про реформи, що проводяться Міністерством юстиції України у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а саме: видачу свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках та розширення пілотного проекту щодо реєстрації шлюбу за добу, а також про надане право проставлення апостилю відділом державної реєстрації актів цивільного стану.

На завершення заходу Едуард Гречко та Ніна Хомич роздали слухачам інформаційні матеріали із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Довідка. Любешівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Любешів, вул. Незалежності, 76. Тел. (03362) 3 00 93 (пн-пт з 9:00 до 18:00).



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024