У Любешові говорили про функціонування медичної галузі району

21 Лютого 2018, 12:28
2303

У сесійній залі Любешівської районної ради відбувся круглий сіл щодо розвитку та функціонування Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району.

У вівторок, 20 лютого, з ініціативи керівництва районної влади організувализустріч з Ігорем Ващенюком, начальником управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, Анатолієм Пархомʼюком, директором Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, Марією Гогошею, завідувачем відділу аналітичної обробки інформації акредитації та ліцензування Волинського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики, за участю голови Любешівської районної ради Нагорного П.Н., першого заступника голови райдержадміністрації Фесика С.І., Любешівського селищного голови Куха О.І., головного лікаря ЦПМСД Люешівського району Ланевич Н.А. Про це повідомляють у прес-службі районної ради.

У роботі також взяли участь представники ЦРЛ та  ЦПМСД, сімейні лікарі, завідувачі амбулаторій.

Метою даної зустрічі було обговорення нагально важливих питань щодо розвитку та подальшого функціонування медичної галузі району, зокрема – Центру первинної медико-санітарної допомоги Любешівського району.

Ігор Ващенюк звернув увагу на першочергові заходи, які мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році – перш за все реорганізуватися у некомерційні комунальні підприємства. Такий крок дасть змогу закладу укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

Своє бачення щодо децентралізаційних процесів у області та Любешівському районі зокрема висловив і директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Пархомюк А.І. Він звернув увагу присутніх на те, що 2018 рік – вирішальний у плані децентралізації. Тому сільські голови тих рад, які не увійшли до складу Любешівської селищної ради ОТГ, або сільські депутати, громадськість мають зайняти  активну позицію у даному процесі.

Цілу низку запитань, що стосуються медичної реформи, поставили представникам області головні лікарі Великоглушанської та Бихівської амбулаторій, керівники району та отримали на них вичерпні відповіді.

Підсумком зустрічі став акцент на двох важливих заходах: перший – невідкладне затвердження децентралізаційних процесів у районі; другий – якнайшвидше створення комунального некомерційного підприємства, що дозволить ще до кінця поточного року залучити додаткові кошти на розвиток первинної медицини.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром