Любешівка повернулася з Німеччини, щоб вступити до територіальної оборони

05 Березня 2023, 10:39
Іванна - заступниця командира роти вогневої підтримки з морально-психологічного забезпечення одного з окремих батальйонів 897
Іванна - заступниця командира роти вогневої підтримки з морально-психологічного забезпечення одного з окремих батальйонів

Мешканка селища  Любешів служить у складі 100 окремої бригади територіальної оборони Волині. 

Торік Іванна закінчила Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за спеціальністю «Міжнародні відносини». Родом дівчина з Любешева, а нині служить у  100 окремій бригаді територіальної оборони Волині,  вона  заступниця командира роти вогневої підтримки з морально-психологічного забезпечення одного з окремих батальйонів – пише Мирослава Струк у Новому житті.

В університеті Іванна пройшла навчання на військовій кафедрі. Там їй надали офіцерське звання «молодший лейтенант». Тепер вона вже лейтенант.

Коли ж розпочалася повномасштабна російсько-українська війна, ідеться в публікації, дівчина виявила нестримне бажання іти служити. Однак спочатку прислухалася до порад мами, котра неабияк хвилювалася за свою доньку й відправила її за кордон. Чотири місяці Іванна жила в Німеччині і весь цей час мріяла про повернення додому.

«Я дуже сильно плакала і ніяк не хотіла там бути. Тож на свій день народження, який відзначаю 8 липня, повернулася в Україну. А вже 26 липня рішуче переступила поріг місцевого військкомату. Поклала на стіл свій військовий квиток і сказала, що хочу служити. Звісно, військком був дещо шокований», – пригадує пані лейтенант.

8 серпня в Іванни був перший день служби. Спочатку не знала, що на неї чекає, тому, звісно, хвилювалася. 

«Спочатку я комплексувала. Було незручно піти в душ, переодягнутися. Тепер уже я до всього звикла. Мої колеги мене відразу класно сприйняли, і тепер я вже  не уявляю свого життя без них. Навіть якщо мені дають день-два відпустки, то мене вже «ламає», і я хочу їхати назад на службу», – каже Іванна, котра жодного разу не пошкодувала свій вибір – зодягнути військову форму.

 У підрозділі вона єдина жінка. Служить разом зі 101 чоловіком-військовослужбовцем. Саме її побратими дали їй позивний «Кобра», адже, як зазначає сама Іванна, має характер із перчинкою.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024