На Любешівщині підтоплені сільгоспугіддя

09 Березня 2023, 10:45
Угіддя у воді. Фото ілюстративне 892
Угіддя у воді. Фото ілюстративне

Найгірша ситуація із підтопленням  у п'яти селах Любешівської громади.

Станом на 8 березня в області підтоплені сім тисяч гектарів сільськогосподарських угідь і господарств. Найбільше потерпають від надмірної води у Камінь-Каширському районі, зокрема на Любешівщині. Найгірша ситуація у Підкорміллі, Дольську, Хоцуні, Бірках і Цирі і стабілізувати її поки що складно – про це повідомив Нове життя начальник Любешівської експлуатаційної дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Віктор Крисько.

Нині, ідеться в повідомленні, на Волині працюють 13 із 46-ти насосних станцій. На оплату електроенергії для їхньої роботи у березі потрібно 660 тисяч гривень. Частина грошей – 240 тисяч гривень, надійшла з державного водного агентства. Рішення про фінансування роботи насосних станцій ще мають прийняти в Любешівській громаді, Камінь-Каширській міській та районній радах.

До слова, на черговому засіданні сесії Любешівської селищної ради депутати підтримали рішення щодо виділення 300 тисяч на електроенергію для Любешівської експлуатаційної дільниці Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області.

Читайте також:  На Любешівщині підтоплено 3,5 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром