У районі скликали засідання протиепізоотичної комісії

18 Березня 2023, 14:56
Скажена лисиця. Фото ілюстративне 234
Скажена лисиця. Фото ілюстративне

У вогнищах захворювань сказом встановлений двомісячний карантин.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік провів засідання протиепізоотичної комісії, яке скликали через виявлення в районі випадків захворювання тварин на сказ – інформує відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Зокрема, осередки недуги зафіксовані на теренах Камінь-Каширської (мертва лисиця на території одного з обійсть) і Прилісненської громад (кішка), що підтвердили результати лабораторних експертиз.

Начальник Камінь-Каширського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Неродик поінформував щодо відповідних дій згідно з передбаченим планом.

За словами Неродика, у вогнищах захворювань встановлений карантин, який завершиться через два місяці – за умови відсутності нових випадків сказу. В зазначених карантинних зонах оперативно виконаний весь комплекс необхідних заходів, аби ліквідувати та унеможливити поширення цієї недуги.

Наразі представники ветслужби здійснюють профілактичну роботу шляхом обстеження домогосподарств, а разом із тим – щеплення домашніх тварин. Позаяк, це – один із найефективніших методів боротьби з небезпечним захворюванням. Тим паче, що в районі вакцина наявна в достатній кількості.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024