«Парламент має запобігти приватизації української газотранспортної системи», - Юлія Тимошенко

01 Березня 2018, 14:03
1174

Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що газотранспортна система України не має потрапити під приватизацію.

На цьому вона наголосила під час виступу з трибуни Верховної Ради.

Політик нагадала, що кілька скликань тому за ініціативою «Батьківщини» ухвалено закон про заборону «приватизації, корпоратизації та будь-яких маніпуляцій з ГТС», а нинішнім складом парламенту до цього закону в шахрайський спосіб внесені антидержавницькі зміни.

«Зараз голова НАК «Нафтогаз України» Коболєв розпочав процес, по суті, передачі ГТС без будь-яких грошей. 49% газотранспортної системи передається в концесію. Розглядаються способи передачі її практично у власність закордонної компанії.

Хто Коболєву дав право розпоряджатися майном народу? Хто дав право за зачиненими дверима сьогодні позбавляти Україну найціннішого активу, який в нас є? Чому парламент нічого не знає? Чому уряд за спиною парламенту щось робить?», – звернулася до колег парламентарій.

Щоб виправити ситуацію, «Батьківщина» готує відповідний законопроект проти будь-яких маніпуляцій з газотранспортною системою і закликає депутатів його підтримати.

Як зауважила Юлія Тимошенко, ГТС, якою володіє народ, а не політики, є частиною важливого ресурсного фонду для відновлення економіки держави.

«Вартість такого ресурсу майже 300 мільярдів євро. І цей ресурс повинен залишитись у власності народу України», - зазначає політик.

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39