Лицарка із Залізниці поділилася враженнями про чемпіонат світу із середньовічнього бою

03 Травня 2023, 16:06
Катерина Баран 531
Катерина Баран

Допис не лише про медалі, перемоги й поразки, а  про емоції й атмосферу чемпіонату.

У чемпіонаті світу із середньовічного бою, котрий відбувся в Іспанії наприкінці квітня, у складі жіночої команди України змагалась і уродженка Залізниці Катерина Баран. Про цю подію вона поділилася враженнями у фейсбуці. 

Це було дуже великою честю і відповідальністю, пише Катерина, – представляти Україну на міжнародному спортивному заході в час, коли наші хлопці захищають Україну і світ на фронті. Ця відповідальність відчувалась від моменту, коли дізналася, що потрапила в збірну України, вона сковувала та викликала страх перед боями, але це тривало рівно до того моменту, коли приїхали на чемпіонат. 
 
Атмосфера там була неймовірна. Забракне слів, щоб описати те, з якою повагою і співчуттям ставляться іноземці до українців. 
 
«Представники кожної країни-учасниці чемпіонату пропонували нам допомогу та висловлювали підтримку. З нами не було хлопців, які б перекрикували всіх, вболіваючи на нас, як воно відбувається на турнірах в Україні, але підтримка в нас була: європейці скандували «Україна!», «Слава Україні!» під час наших боїв, і від цього на очі наверталися сльози. Багато бійців носять жовто-блакитні стрічки та державну символіку України як знак підтримку нашій країні. Також безмежно сподобалася спортивна атмосфера чемпіонату: здорова конкуренція та повага до суперника. Щиро лупасити один одного залізними предметами і після цього обніматись, як найкращі друзі, – таке можливо тільки в нашому спорті», – зазначає лицарка із Залізниці.
А ще висловлює вдячність своєму клубу Айна Бера Луцьк за підготовку й тренування перед чемпіонатом.
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024